Jan Świderski

Theater-, Film- und Fernsehschauspieler, Theaterregisseur und Pädagoge. 

Filmografie (Auswahl):

1988 - Pożegnanie cesarzy
1979 - Pełnia
1978 - Spirala
1969 - Jak rozpętałem drugą wojnę światową
1966 - Kochankowie z Marony
1965 - Popioły
1963 - Daleka jest droga
1962 - Troje i las
1962 - Dom bez okien
1958 - Ósmy dzień tygodnia
1954 - Kariera
1951 - Pierwsze dni
1950 - Miasto nieujarzmione
1946 - Zakazane piosenki
Vorname:
Jan
Name:
Świderski
Geburtsdatum:
14.01.1916
Geburtsort:
Chmieliniec
Darsteller
Legionäre