Jan Tesarz

Polnischer Schauspieler.

Filmografie:


1995 - Cwał 
1994 - Miasto prywatne 
1993 - Polski crash 
1993 - Kraj świata 
1993 - Balanga 
1992 - Smacznego telewizorku 
1990 - Potyautasok 
1989 - Ostatni prom 
1988 - Amerykanka 
1987 - Sławna jak sarajewo 
1987 - Mr Tański 
1987 - Misja specjalna 
1987 - Dekalog 5 - Krótki film o zabijaniu 
1984 - Bez końca (1984) 
1983 - Na odsiecz wiedniowi 
1981 - Był jazz 
1980 - Zamach stanu 
1980 - Krach operacji terror 
1979 - Klincz 
1977 - Palace hotel 
1976 - Mgła (1976) 
1974 - Zwycięstwo 
1971 - Wiktoryna czyli czy pan pochodzi z beauvais? 
1971 - Markheim 
1971 - Gwiazda wytrwałości 
1969 - Pan Wołodyjowski 
1969 - Ostatnie dni 
1968 - Kierunek Berlin 
1966 - Bokser (1966) 
1966 - 13 piętro
Vorname:
Jan
Name:
Tesarz
Geburtsdatum:
04.08.1935
Geburtsort:
Czechowice
Darsteller
Dekalog 4, Dekalog 5 - Ein kurzer Film über das Töten, Die letzte Fähre