Kazimierz Kaczor

Theater-, Film- und Fernsehschauspieler und Kabarettist.

Filmografie (Auswahl):


2009 - Popiełuszko. Wolność jest w nas
1995 - Awantura o Basię
1993 - Mała Apokalipsa
1992 - Prawdziwie po polsku
1991 - Panny i wdowy
1988 - Nowy Jork, czwarta rano
1983 - Planeta krawiec
1980 - Rodzina Leśniewskich
1978 - Bez znieczulenia
1976 - Człowiek z marmuru
1974 - Potop
1974 - Ziemia obiecana
1969 - Co jest w czlowieku w środku
Vorname:
Kazimierz
Name:
Kaczor
Geburtsdatum:
09.02.1941
Geburtsort:
Kraków
Darsteller
Ohne Betäubung, Popiełuszko, Das gelobte Land, Der Mann aus Marmor