Maciej Kozłowski

Polnischer Schauspieler. Maciej Kozłowski hieß eigentlich Marian Kozłowski.

Maciej Kozłowski starb am 11.05.2010 in Warschau.

Filmografie (Auswahl):

2009 - Janosik. Prawdziwa historia
2009 - Idealny facet dla mojej dziewczyny
2009 - Generał Nil
2008 - Kochaj i tańcz
2007 - Świadek koronny
2006 - Jasne błękitne okna
2005 - Masz na imię Justine
2003 - Stara baśń
2002 - Jak to się robi z dziewczynami
2002 - E=mc²
2001 - Wiedźmin
2001 - Blok.pl
2000 - To ja, złodziej
1999 - Ostatnia misja
1999 - Ogniem i mieczem
1999 - Na koniec świata
1999 - Ajlawju
1997 - Kiler
1996 - Wirus (1996)
1996 - Poznań 56
1996 - Deszczowy żołnierz
1995 - Nic śmiesznego
1995 - Jönssonligans största kupp
1995 - Dzieje mistrza Twardowskiego
1995 - Drzewa
1994 - Miasto prywatne
1993 - Schindler’s List
1993 - Pożegnanie z Marią
1993 - Pora na czarownice
1993 - Polski crash
1993 - Balanga
1992 - Szwadron
1992 - Psy
1991 - Kroll
1990 - Ucieczka z kina Wolność
1990 - Świnka
1990 - Superwizja
1990 - Mów mi Rockefeller
1989 - Po upadku
1987 - Kingsajz
1985 - Osobisty pamiętnik grzesznika... przez niego samego spisany
1983 - Wedle wyroków twoich...
1983 - Nie było słońca tej wiosny
1983 - Mgła (1983)
Vorname:
Maciej
Name:
Kozłowski
Geburtsdatum:
08.09.1957
Geburtsort:
Kargowa
Darsteller
Pigs, Nichts Lustiges, Dein Name ist Justine, Ode an die Freude, Flucht aus dem Kino "Freiheit", Kiler, Ajlawiu