Maria Gładkowska

Polnische Schauspielerin, studierte an der Staatlichen Teaterhochschule in Warschau

Filmografie (Auswahl):

2010 - Milczenie jest złotem
2009 - Nigdy nie mów nigdy
2009 - Miasto z morza
2009 - Huśtawka
2007 - Testosteron
2005 - Parę osób, mały czas
2004 - King Arthur
2002 - Chopin. Pragnienie miłości
1998 - Historia kina w Popielawach
1996 - Słodko gorzki
1995 - Awantura o Basię
1994 - Miasto prywatne
1994 - Faustyna
1993 - Dwa księżyce
1991 - Panny i wdowy
1989 - Vadon
1989 - Jeniec Europy
1989 - Iskolakerulok
1989 - Bal na dworcu w Koluszkach
1986 - Magnat
1985 - C.K. Dezerterzy
1982 - Wyjście awaryjne
1982 - Dögkeselyü
Vorname:
Maria
Name:
Gładkowska
Geburtsdatum:
16.09.1957
Geburtsort:
Zielona Góra
Darsteller
Testosteron, Ein paar Leute, kleine Zeit, Dekalog 1