Ewa Dałkowska

Theater- und Filmschauspielerin.

Filmografie (Auswahl):

2008 - Stary człowiek i pies
2006 - Kawałek nieba
2005 - Skazany na bluesa
2001 - Przedwiośnie
1999 - Torowisko
1999 - Córy szczęścia
1993 - Komedia małżeńska
1993 - Gorący czwartek
1992 - Czarne słońca
1991 - Panny i Wdowy
1991 - Cynga
1990 - Korczak
1989 - Nocny gość
1988 - Królewskie sny
1985 - Medium
1985 - ... jestem przeciw
1984 - 111 dni letargu
1984 - Kobieta z prowincji
1984 - Rok spokojnego słońca
1983 - Nadzór
1983 - Życie Kamila Kuranta
1981 - Spokojne lata
1980 - Głosy
1980 - Ukryty w słońcu
1979 - Lekcja martwego języka
1978 - Aktorzy prowincjonalni
1978 - Bez znieczulenia
1978 - Biały mazur
1978 - Szpital przemienienia
1977 - Sprawa Gorgonowej
1975 - Beniamiszek
1975 - Noce i dnie
1971 - Niebieskie jak Morze Czarne
Vorname:
Ewa
Name:
Dałkowska
Geburtsdatum:
10.04.1947
Geburtsort:
Wrocław
Darsteller
Korczak, Provinzschauspieler, The Artists, Ein Jahr der ruhenden Sonne, Verdammt zum Blues, Ohne Betäubung