Ryszard Kotys

Schauspieler und Regisseur.

Filmografie (Auswahl):

2010 - Erratum
2009 - Handlarz cudów
2009 - Tajemnica Westerplatte
2001 - Wiedźmin
1995 - Dzieje mistrza Twardowskiego
1994 - Psy 2. Ostatnia krew
1993 - Przypadek Pekosińskiego
1993 - Dwa księżyce
1991 - Rozmowy kontrolowane
1990 - Kramarz
1989 - Powrót wabiszczura
1989 - Po upadku. Sceny z życia nomenklatury
1989 - Deja vu
1988 - Ballada o Januszku
1988 - Kogel-mogel
1987 - Kingsajz
1986 - Prywatne śledztwo
1986 - Czarne Stopy
1984 - Vabank II czyli riposta
1982 - Wielki Szu
1981 - Vabank
1981 - Wielka majówka
1981 - Kobieta samotna
1979 - Golem
1978 - Szpital Przemienienia
1978 - Ślad na ziemi
1977 - Wodzirej
1976 - Niedzielne dzieci
1973 - Droga
1972 - Uciec jak najbliżej
1969 - Znaki na drodze
1969 - Tylko umarły odpowie
1967 - Sami swoi
1964 - Rękopis znaleziony w Saragossie
1958 - Pigułki dla Aurelii
1954 - Pokolenie
Vorname:
Ryszard
Name:
Kotys
Geburtsdatum:
20.03.1932
Geburtsort:
Mniów
Darsteller
Abgehörte Gespräche, Eine Generation, Erratum , The Miracle Seller