Tadeusz Białoszczyński

Schauspieler. Debżtierte am Teatr Słowackiego in Kraków. Tadeusz Białoszyński starb 1979 in Warschau.

Filmografie (Auswahl):

1979 - Panny z Wilka
1977 - Sprawa Gorgonowej
1976 - Zagrożenie
1975 - Opadły liście z drzew
1974 - Gniazdo
1974 - Koniec wakacji
1974 - Ziemia obiecana
1972 - Droga w świetle księżyca
1971 - Złote Koło
1970 - Epilog Norymberski
1968 - Ortalionowy dziadek
1963 - Daleka jest droga
1963 - Mansarda
1961 - Historia żółtej ciżemki
1961 - Przeciwko bogom
1960 - Krzyżacy
1959 - Sygnały
1958 - Dwoje z wielkiej rzeki
1957 - Król maciuś
1956 - Pożegnanie z diabłem
1956 - Trzy kobiety
1954 - Uczta Baltazara
1953 - Domek z kart
1951 - Młodość Chopina
Vorname:
Tadeusz
Name:
Białoszczyński
Geburtsdatum:
25.11.1899
Geburtsort:
Tamanowice
Darsteller
Die Mädchen von Wilko, Das gelobte Land