Władysław Kowalski

Theater- und Filmschauspieler, Pädagoge.

Filmografie (Auswahl):

2010 - Mistyfikacja
2009 - Popiełuszko. Wolność jest w nas
2009 - Balladyna
2007 - Katyń
2001 - Avalon
1999 - Królowa aniołów
1998 - Spona
1997 - Łóżko Wierszynina
1996 - Dzień wielkiej ryby
1996 - Poznań 56
1995 - Deborah
1993 - Straszny sen Dzidziusia Górkiewicza
1992 - 1968. Szczęśliwego Nowego Roku
1992 - Sauna
1991 - Cynga
1991 - Panny i Wdowy
1991 - Podwójne życie Weroniki
1990 - Ucieczka z kina "Wolność"
1988 - Dekalog VII
1988 - Oszołomienie
1986 - Cudowne dziecko
1986 - Komediantka
1986 - Maskarada
1985 - Medium
1985 - Podróże Pana Kleksa
1984 - 111 dni letargu
1983 - Adopcja
1983 - Kartka z podróży
1983 - Planeta krawiec
1983 - Przeznaczenie
1983 - Synteza
1981 - Dreszcze
1980 - Bez miłości
1980 - Jeśli serce masz bijące
1980 - Mniejsze niebo
1977 - Szpital przemienienia
1972 - Trzeba zabić tę miłość
1969 - Jarzębina czerwona
1967 - Morderca zostawia ślad
1961 - Złoto
1961 - Samson
Vorname:
Władysław
Name:
Kowalski
Geburtsdatum:
24.02.1936
Geburtsort:
Żurawce k. Tomaszowa Lubelskiego
Darsteller
Pan Tadeusz, Popiełuszko, Body, Das Massaker von Katyn, Samson, Louises Garten, Dekalog 7, Das Wetter für morgen, Flucht aus dem Kino "Freiheit", Medium